Služby v obci

Každý kdo navštíví naši obec se jistě rád seznámí s možnostmi služeb, které by mohl využít:

 

  • Dále může naše obec nabídnout i služby podnikatelů, kteří zde poskytují např. možnost opravy motorových vozidel, projekční práce ve stavebnictví, stavební práce, zemědělské práce, práce v oboru dřevařském, práce v oblasti IT aj.

Jihomoravská obec Lesní Hluboké leží v okrese Brno-venkov v nadmořské výšce kolem 503m v bízkosti známých 9křížů cca 1km od sjezdu EXIT 168 z dálnice D1, necelých 25km západně od Brna.

Obec je samostatný právní subjekt, zhruba v centru obce u otočky autobusů je i budova s kanceláří obecního úřadu, která poskytuje služby občanům. Samozřejmostí je internet, získání různých dokumentů prostřednictvím služby Czech Point a další služby, které může využít i případný zájemce bez trvalého pobytu v obci. V budově je umístěna i obecní knihovna s nabídkou půjčování knih a možností využití veřejného internetu.

Dopravní obslužnost obce zajišťuje na slušné úrovni především integrovaná autobusová doprava IDS vyjíždějící z Brna-Bohunic, další možností je využít autobusové dopravy jiných společností s odjezdem z Brna ze Zvonařky se zastávkami u 9 křížů, kdy je pak nutné procházkou zvládnout cca 700m do obce.

V katastru obce Lesní Hluboké a jeho těsné blízkosti působí řada drobných i větších podnikatelů, kteří mohou nabídnout své služby v oblasti ubytování, stravování, stavebnictví, oprav osobních automobilů, zemědělských strojů apod.

V případě nutnosti může každý využít služeb zdravotnických zařízení, kde základní ošetření je možné na poliklinice ve Velké Bíteši, případně ve spádové oblasti  pro naše občany, a to v Brně v řadě zdravotnických zařízení.

V letním období, zhruba od poloviny května do září, je pak zpravidla k dispozici bufet ve sportovně-relaxačním areálu Azuro168, jehož součástí jsou i sportoviště a bazén s čističkou vody.

V obci je prozatím v budově obecního úřadu všem k dispozici obchod smíšeným zbožím, kde návštěvník nalezne i malé posezení k občerstvení.

Přímo v obci se nachází pohostinství "Big Ben", budova je však v současné době v rekonstrukci. Předpokládané datum dokončení není známo. K dispozici by měla být pak pivnice pro "skalní pivaře" a dále větší salonek pro zhruba 40 lidí s možností výběru jídel z vlastní kuchyně. Pro větší společnosti posluží event. přilehlý sál s kapacitou okolo 120 lidí s možností pořádání různých oslav, setkání, školení, apod.

Dalším restauračním zařízením je v těsné blízkosti 9 křížů motel 9 křížů, nyní známý jako hotel Annahof , který také uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. K dispozici je ubytování zhruba pro 65 lidí, pro náročnější  nocležníky pak i apartmány. Menší a větší salonky poslouží všem k plné spokojenosti.

Zhruba 1,5 km od 9 křížů, na dálnici D1 Brno-Praha jsou pak další 2 restaurační zařízení známé jako motoresty 9 křížů , kde je navíc k dispozici i benzínová pumpa.